Varför borde man ringa en takläggare? 

Det kan finnas många anledningar att ringa en takläggare. Inte minst för att man bryr sig om sitt tak och sitt hus i helhet. 

Tak

Renovera hela taket eller bara delar? 

Det finns många frågor för den som vill lägga ett tak. Till exempel vad som måste läggas om. De flesta vet att priset för att lägga om hela taket eller bara vissa delar kan påverka priset rejält. Men i vissa fall är det viktigt att göra det ena eller det andra. Om det är stora skador som har skett på taket kommer det troligtvis påverka helheten. Då finns det ingen anledning att börja byta små delar, det kan lika gärna vara så att nästan hela taket är skadat. För att då göra en smart och långsiktig satsning är det smart att renovera hela taket. 

Däremot är det viktigt att se över om man kan återanvända vissa delar av taket, till exempel plattor. Det är inte fallet alla gånger men i vissa fall är det fullt rimligt att återvända takpannorna igen. Ett tips är att fråga sin hantverkare. Hen kommer med största sannolikhet kunna göra en rättvis bedömning om det är möjligt eller inte.