Vilka tak kostar mest? 

Ska man lägga ett tak kan det vara värt att se över sin budget. Vissa tak är helt enkelt dyrare än andra. Men här ska man också se över helheten för att kunna bestämma fördelarna och nackdelarna. Till exempel är ett plåttak generellt betydligt dyrare än de andra alternativen. Det beror på hur man får tillgång till material, men oftast är det ett dyrt alternativ. Däremot är plåt lätt att använda sig av för hantverkarna och det går att lägga på många olika typer av hus, vilket är en fördel om man är osäker på vilket material som ska användas. 

Tegeltak är å andra sidan något som generellt framstår som ett aningen billigare alternativ. Det finns dessutom flera anledningar till att tegel är ett billigt alternativ. Till exempel eftersom materialet i sig är billigare. Ska man då köpa det själv eller be en hantverkare göra det kommer priset att vara lägre än för plåt. 

 Men det finns också en viktig del som många enkelt glömmer av. Det handlar om att tegeltak är något som ganska många privatpersoner kan göra själva. Istället för att be en hantverkare stå för hela arbetet är det möjligt att lägga tegel själv. Det kommer sänka priset drastiskt för den som vill det.